Za prvomajske praznike na Zlatiboru boravilo 15 000 gostiju

5 Maj 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Više od 15 000 gostiju boravilo je ovih dana na Zlatiboru. Po podacima TOZ, popunjenost hotelskih kapacitet za prvomajske praznike bilo je preko 90 posto, dok je u privatnom smeštaju popunjenost bila oko 70 posto. Loše vreme i kiša nisu pokvarili turistima boravak na ovoj planini, a jedino je bio manji broj izletnika za uranak.

Ove godine, prvomajske praznike na Zlatiboru upotpunile su i tri velike manifestacije - rakijada u Šljivovici, ali i dva velika međunarodna turnira - u fudbalu i u rukometu, koji su okupili oko 2000 učesnika. Ovim je dokazano da na Zlatiboru više ne postoji sezona i međusezona, već tokom cele godine turisti posećuju ovu planinu. U proseku, svakog meseca ovde boravi oko 3000 gostiju.

U susret letnjoj sezoni, TOZ i opština Čajetina već intezivno rade na uređenju mnogih mesta. U pripremi su nove staze, kao i uređenje velikog parka na Obudovici, gde će biti postavljene sprave - mobilijar, nove ljuljaške i klackalice. U planu je izgradnja i još nekoliko parkova i igrališta.

Za letnju sezonu očekuje se otvaranje i novog hotela Iris, koji se nalazi preko puta crkve na Zlatiboru, kapaciteta oko 60 ležaja, a do kraja godine, prema očekivanjima, u rad će biti pušten i jedan deo hotela Tornik, koji će biti hotel sa 5 zvezdica, i koji je, prema sadržajima koje će ponuditi, nešto što zaista treba Zlatiboru, naglašava Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Turizam Promocija Opština Čajetina, Zlatibor