Volonterizam u službi socijalne zaštite

1 April 2017

1

Na nedavno održanom sastanku SKGO (stalne konferencije gradova i opština) Mreže za socijalnu zaštitu, Zorica Milosavljević, predsednica udruženja Zlatiborski krug, predstavila je projekat „Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju“, koji se u Srbiji, okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore koji finansira Evropska unija, realizuje u Čajetini i Užicu.

Tema sastanka je bila Volonterizam u službi socijalne zaštite, a skup u Beogradu je otvorio Vladimir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pritanja. Učesnici iz Crvenog krsta Srbije i volonterskih servisa u opštinama Topola, Kanjiža i gradska opština Zvezdara,  predstavili su rad volontera u oblasti unapređenja socijalne zaštite.

Zorica Milosavljević je istakla ulogu volontera u realizaciji projekta čiji je cilj unapređenje socijalne inkluzije i kvaliteta života dece i mladih sa smetnjama u razvoju kroz primenu asistivne tehnologije i stvaranje jednakih obrazovnih mogućnosti za svu decu. Za 40 volontera  iz Užica i Čajetine je organizovana obuka, nakon koje su se uključili u rad sa korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini i učenicima Specijalne škole „Miodrag V. Matić“ u Užicu.

Nosilac ovog projekta u Srbiji je osnovna škola „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, a partneri su udruženje građana Zlatiborski krug i Specijalna škola „Miodrag V. Matić“ iz Užica. Projekat se realizuje pod sloganom Obrazovanje bez granica.

Vesna Belčević, program asistent
Osnovna škola “Dimitrije Tucović” Čajetina
ostucovic@gmail.com
tel.    +381313831268
mob. +381638579935

Privreda & usluge Promocija