Veliko srce zlatiboraca - obnavljaju kuću porodici iz Krupnja

21 Maj 2014  /  Izvor: Kurir

1

Prijatelji sa Zlatibora Milovan Đorić, Milovan Rajevac, Ljupko Petrović i Zoran Njeguš odlučili su da pomognu ugroženoj porodici Matić iz Krupnja, koja je zbog klizišta preko noći ostala bez krova nad glavom. Cilj fudbalskog kvarteta je da Matići u što kraćem roku vrate svoj porodični mir.

- Gledali smo prilog na televiziji o poseti Krupnju predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Dirnula nas je sudbina tog našeg naroda koji je u nezapamćenoj nesreći ostao bez kuća i zato smo rešili da nešto preduzmemo, koliko je u našoj moći. Odlučili smo da pomognemo Draganu Matiću, koga smo videli u tom prilogu - priča za Kurir Milovan Đorić.

Konkretna akcija Zlatiboraca moraće, po svemu sudeći, da sačeka procenu nastale štete državnih organa, a onda i sanaciju zemljišta ili premeštanje naselja na sigurnu lokaciju.
- Hvala bogu, stekli smo nešto tokom radnog veka, tako da imamo čime da pomognemo. Primićemo Matićevu porodicu kod nas dok on bude zauzet, a spremni smo i da novčano učestvujemo u izgradnji nove kuće. O svemu ćemo se dogovoriti s njim, trenutno se raspitujemo kako da dođemo do njega.

Autor: Dejan Petković

Privreda & usluge Akcija