Uspešni nastupi TO Zlatibor na sajmovima u Skoplju, Bjeljini i Lukavcu

11 Maj 2015  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Turistička organizacija „Zlatibor“ učestvovala je na sajmu turizma „Skopje Travel Market“ koji je održan od 07. do 09. maja 2015. godine u glavnom gradu Makedonije. Na štandu Turističke organizacije Srbije, pored TO Zlatibora učestvovale su i turističke organizacije Vojvodine, Babušnice, Bele Palanke i predstavnici „Tara Green“.

Makedoncima planinski centar Zlatibor nije nepoznata destinacija i oni su se najviše na sajmu interesovali za nove sadržaje na planini i za cene smeštaja za letnju sezonu. Štand TO Srbije posetili su i predstavnici ambasade Republike Srbije u Skoplju, predstavnici turističkih agencija, novinari.

Na sajmu je dogovorena studijska poseta Zlatiboru, krajem maja za predstavnike turističkih agencija i novinara iz Makedonije.

Turistička organizacija Zlatibor je u periodu od 07. do 09. maja 2014. godine je nastupila na "Sajmu turizma i gastro kulture" u Bijeljini i  na međunarodnom  sajmu turizma "List" 2015. u Lukavcu sa ciljem prezentacije predstojeće letnje turističke sezozne. Građani Bijeljine i okoline su tradicionalno gosti Zlatibora i njihovo interesovanje za Zlatibor nije izostalo ni ovog puta.

Poslednjih godina beleži se porast gostiju tuzlanskog kantona i s tim u vezi Zlatibor je na sajmu u Lukavcu prvi put uspešno predstavio svoju turističku ponudu. Turistička organizacija "Zlatibor" je na ovom sajmu nastupila u okviru štanda turističkog časopisa "Turistička prizma" i na sajmu su učestvovali predstavnici iz 10 zemlja. Sajmovi su bili posećeni od strane velikog broja lokalnih i regionalnih medija što je dokaz da su u organizaciono-tehničkom smislu i po broju učesnika bili uspešni.

Turizam Sajam