Uspešne kvalifikacije atletičara AK "Čajetina"

2 Jun 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Takmičari AK "Čajetina" ostvarili su odlične rezultate na kvalifikacijama za Kup Srbije, koje su prethodnog vikenda održane u Kragujevcu.

Biljana Cvijanović osvojila je prvo mesto u trci na 5000 metara, dok je na 1500 metara zauzela drugu poziciju, interesantno, po treći put ove sezone u ovoj disciplini od nje je bila bolja evropska šampionka, Amela Terzić. Još odranije, Biljana je obezbedila učešće u finalu i na 3000 metara stipl.

Mirko Petrović zauzeo je drugu poziciju u obe discipline na kojima je učestvovao (3000 i 5000 metara), dok je Vladimir Petrović ostao bez finala, pošto je u trci na 800 metara zauzeo četvrto mesto u kvalifikacionoj grupi, dok je u trci na 1500 metara bio ukupno 13.

Osim kvalifikacija za Kup Srbije, ovo takmičenje predstavljalo je i Finale Kupa Centralne Srbije i Pojedinačno prvenstvo Centralne Srbije. Finalno takmičenje Kupa održaće se takođe u Kragujevcu, 14. i 15. juna.

Predstojećeg vikenda, održaće se Kup Centralne Srbije i kvalifikacije za Kup Srbije za mlađe juniore, u kojem će boje AK „Čajetina“ braniti Teodora Andrić.

Sport & rekreacija Takmičenje Atletika