Usluge opštinske uprave Čajetina istaknute na novom portalu

Uporedi smeštaj

Treća verzija zvaničnog sajta opštine Čajetina finalizovana je 31. januara 2019.

Migracijom postojećih podataka (oko 4.500 članaka, obaveštenja, poziva, preko 3.500 dokumenata i ostalih informativnih celina i servisa) na savremenu platformu razvijenu prema poslednjim smernicama Vlade Republike Srbije uspostavljen je efikasni kanal komunikacije za građane.

Sada su informacije koje su dostupne mnogo bolje strukturirane i organizovane, a građanima je na raspolaganju jasno istaknuta celina Usluge koja pored direkne veze sa čajetinskim odeljkom portala E-uprava sadrži i osavremenjene postojeće celine Vodič kroz lokalnu upravu, Pisarnica, Virtuelni matičar, GIS... kao i formu za postavljanje pitanja, pri čemu Opština vodi računa da li je na taj zahtev blagovremeno odgovoreno.

Novi sajt je potpuno prilagođen pregledu sa svih uređaja – telefona, tableta, računara. Dokumenatalistički deo je organizovan preglednije sa novim notifikacijama o važenju dokumenata, javnih oglasa, poziva, konkursa.

Jedna od važnijih funkcija ovakvog sajta je i promocija transparentnog načina realizacije budžetskih sredstava Opštine (Realizovali smo) i blagovremeno informisanje građana o planovima realizacije i postignutim rezultatima (Zlatiborske vesti – Bilten).

Na portalu svakodnevno radi urednički tim od 4 urednika obučenih za optimizovan unos vesti, dokumenata, fotografija.

Ažurna podrška lokalne firme Radionice KRUG sa dugogodišnjim iskustvom u realizaciji vladinih portala je tu za promenu strukturnih sadržaja i održavanje sistema, konsultantsku podršku pri daljem razvoju.

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: