Uručena priznanja Vidovdanski vitez

24 Jun 2013  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Svečanom akademijom i dodelom priznanja Vidovdanski vitez u biblioteci "Ljubiša R. Đenić" u Čajetini, u subotu 22. juna započelo je Zlatiborsko kulturno leto.

Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se peti put  na Zlatiboru pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku TO Zlatibor.

Živimo u vremenu u kome su šake postale jedini kantar života i mera svih stvari. I davanja i stvaranja, i razaranja i otimanja i sreće i nesreće i dobra i zla i plemenitosti i škrtosti. Zbog onih šaka koje samo otimaju, zgrću, grabe postoje i one druge, ispružene i molećive, kaže Branko Stanković - autor emisije Kvadratura kruga, dobitnik plakete Vitez kulture.

Vitezovi kojih je danas tako malo ostalo treba da prave preraspodelu između jednih i drugih šaka, dobra i zla i za očuvanje svih naših vrednosti koje opet nečije šake satiru. Ova nagrada inspiriše, opominje da treba sačuvati prave vrednosti i stvarati nove, kaže Sanja Ilić, Vitez srpske muzike.

Vrednosti koje baštine članovi organizacionog odbora Vidovdanskih svečanosti su profesionalnost i humanost. U skladu sa tim, priznanja "Vidovdanski vitez" pripala su istaknutim predstavnicima različitih oblasti društvenog života, koji su svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetima dali doprinos razvoju profesiji i celukupnog društva.

U ovim teškim vremenima humanost mora da bude prepoznata i prisutna u svim sferama društva, kaže prof dr Dušan Šćepanović, Vitez srpske medicine. Vidovdanska etika treba da bude prisutna kako u svakodnevnom životu, tako i u privredi, reči su Miroljuba Aleksića, predsednika Alko grupe, dobitnika priznanja Vitez srpske privrede za ulaganja u turizam.

Plakete su dobili i Vitez srpske glume glumac Lazar Ristovski, Vitez srpskog slikarstva slikarka Danica Masniković, Vitez srpskog sporta automobilski as Mikica Vesnić.

Program su svojim svojim nastupom upotpunili sopran Olivera Tičević i glumci Ana Sakić i Slobodan Ljubičić.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Čajetina