Uradi-zaradi servis - kupovina namirnica, šetanje ljubimaca i nabavka lekova

6 April 2020  /  Izvor: Marko Crnjanski, Netokracija

1

Uradi-zaradi koji povezuje pojedince u potrazi za zaradom sa korisnicima kojima je potrebno da im se neki kućni posao završi, pokrenuo je zaseban projekat pomoći ljudima u izolaciji usled epidemije korona virusa.

Pre skoro tri godine detaljno smo vas upoznali sa mladim tročlanim timom iz Beograda koji je pokrenuo startap Uradi-zaradi, a koji danas broji preko 7.000 članova i preko 1.000 ljudi koji su se prijavljivali za obavljanje usluga.

Danas, kada je ceo svet, pa i našu zemlju, zahvatila pandemija virusa, javila se i potreba za uvođenjem pomoći sugrađanima koji ne mogu ili ne smeju da odu u prodavnicu, apoteku ili prošetaju psa. Iz tih razloga su iz ovog startapa odlučili da pokrenu projekat Samoizolacija vaša – briga naša, koji upravo omogućava ljudima da putem servisa Uradi-zaradi naruče sledeće usluge:

- nabavka namirnica iz prodavnice,
- nabavka lekova iz apoteke,
- šetanje psa 30 minuta dnevno.Plan je da se u okviru servisa omogući i kupovina namirnica od malih proizvođača

Korisnicima se, između ostalog, nudi da putem navedenog sajta dostave spisak namirnica za nabavku, nakon čega ih ovaj tim povezuje sa osobom koja je iz njihove najbliže okoline i može da ovaj posao uradi umesto njih. Bitno je i napomenuti da je ova usluga dostupna samo u Beogradu, ali omogućava ljudima iz unutrašnjosti da poruče za svoje starije članove porodice koji žive u prestonici.

Povodom lansiranja nove usluge, oglasili su se i iz startapa Uradi-zarad iz kojeg su za Netokraciju posebno istakli:

Uslugu ćemo pružati na ovaj način dokle god postoji apel o zabrani izlaska iz kuće zbog opasnosti od obolevanja ili prenošenja virusa. Mi smo naveli 30 dana, ali mislimo da to niko ne zna u ovom trenutku.

Planiramo da u budućnosti povežemo male proizvođače hrane preko naše platforme i da napravimo listu preporučenih prozivoda koje će naši klijenti moći da poruče preko nas i da, uz čišćenje koje regularno imaju, imaju i redovnu dostavu svojih omiljenih proizvoda.

Iz ovog tima dodaju da im je posebno drago što mogu da omoguće porodicama da zaista ostanu kod kuće, kao što im je i preporučeno – uz pouzdanog online partnera. Više o uslovima kao i o cenama nove usluge, možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Privreda & usluge Promocija