UG Zlatiborski krug pružaoc socijalnih usluga u Čajetini

9 Decembar 2014

1

U četvrtak, 11. decembra, u 14 časova, u biblioteci u Čajetini, kroz prigodan program za predstavnike lokalne uprave, lokalnih organizacija i institucija i za građane, predstaviće se rad udruženja Zlatiborski krug, kao pružaoca socijalnih usluga Pomoć u kući za stara lica i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju – Zračak.

Zlatiborski krug se tokom svog postojanja bavio pitanjima poboljšanja položaja pripadnika osetljivih društvenih grupa i kroz svoj rad je uticao i učestvovao u procesima izrade lokalnih strateških dokumenata kojima je cilj poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Početkom maja, nakon promene zakonskih propisa u oblasti socijalne zaštite i načina na koji se uspostavljaju usluge, Zlatiborski krug je preuzeo postojeće socijalne usluge u Čajetini i već pola godine radi na poboljšanju ovih usluga.

U četvrtak će biti predstavljen i rad mladih volontera, članova Volonterskog socijalnog servisa, koji funkcioniše u okviru Udruženja. Mladi volonteri su svojim angažovanjem u proteklom periodu doprineli razvoju socijalnih usluga, a njihov rad ima veliki značaj za promociju omladinskog aktivizma i volonterizma u Čajetini.

Ovim programom Zlatiborski krug će predstaviti poslovne uspehe realizovane u godini koja je na izmaku i zahvaliti se na saradnji svima koji su u tome učestvovali.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@open.telekom.rs

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina