UG Zlatiborski krug - predavanje o volonterizmu

15 Jul 2015
Datum:

1

Udruženje građana Zlatiborski krug, u okviru projekta Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, koji je podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, organizuje predavanje o volonterizmu, 20. jula u biblioteci "Ljubiša R. Đenić" u Čajetini, sa početkom u 13 časova.

Cilj predavanja je upoznavanje građana sa značajem volontiranja u lokalnoj zajednici, oblicima i načinima volonterskog rada i mogućnostima koje imaju volonteri.

Predavač, Jagoda Jeremić, koordinatorka Volonterskog socijalnog servisa, predstaviće rad servisa,  sa naglaskom na učešću volontera u pružanju socijalnih usluga. Zlatiborski krug ima višegodišnje iskustvo u radu sa volonterima, koji je organizovan kroz Volonterski socijalni sevis, a oblasti dosadašnjeg rada su podrška u socijalizaciji dece i mladih sa smetnjama u razvoju, međugeneracijska saradnja i pružanje tehnološko-komunikacione podrške penzionerima, podrška u okviru socijalne usluge Pomoć u kući za stare, pomoć u organizaciji humanitarnih aktivnosti u lokalnoj zajednici i prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama u Srbiji.

Volonteri će govoriti o svom iskustvu u radu, o tome šta su naučili i kako je volonterizam uticao na njihov život.

Zainteresovani za volonterski rad će moći da se informišu o obukama koje se za volontere organizaju i o postupku uključivanja u Volonterski socijalni servis, kako bi mogli svoje slobodno vreme da iskoriste pomažući onima kojima je potrebna pomoć, ili na neki drugi način da ostvare svoje sposbnosti i doprinesu ličnom razvoju i napretku lokalne zajednice.

Vesna Belčević, PR
UG  Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Kultura & tradicija Predavanje Edukacija Opština Čajetina, Čajetina