UG "Zlatiborski krug" dostavilo Crvenom krstu Užica prvu količinu prikupljene pomoći

19 Maj 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Proteklog vikenda, Udruženje građana Zlatiborski krug, preko Volonterskog socijalnog servisa opštine Čajetina, organizovalo je prikupljanje pomoći za ugrožene od poplava.

Stanovnici Čajetine, a pre svega naseljenog mesta Zlatibor, gde je organizovan punkt za prikupljanje pomoći, odazvali su se  u velikom broju.  Prema rečima Jagode Jeremić, koordinatorke Volonterskog socijalnog servisa, veliki broj građana je zvao da se informiše o stvarima koje su potrebne ugroženima. Prikupljena je veća količina garderobe za bebe i malu decu, odeće za odrasle, peškira, ćebadi, jorgana, jastuka  i posteljine, hrane, kašica i sokova za bebe, higijenskih stredstava... Deca su dolazila i donosila svoje igračke, pernice i školski pribor... Volonteri su  tokom vikenda razvrstavali prikupljenu odeću, a savet za sve koji planiraju da donesu odeću, je da se na kese u koje se odeća pakuje upiše za koji uzrast je namenjena.

Prva količina prikupljene pomoći je u nedelju popodne dostavljena Crvenom krstu Užica.

Jagoda Jeremić naglašava da, na osnovu stalne komunikacije sa Crvenim krstom, trenutno nije toliko potrebna odeća, koliko je važno obezbediti hranu za bebe, konzerviranu hranu, veš, pelene i higijenska sredstva (sredstva za dezinfekciju, antibakterijski gel za pranje ruku, asepsol, vlažne maramice, deterdžent, paste za zube, četkice, toalet papir...).

Zbog velikog broja onih koji su ostali bez svojih domova, pomoć će im biti potrebna u dužem periodu, a Crveni krst pokušava da obezbedi privremeni smeštaj za majke sa decom, pa se apeluje na građane koji su u mogućnosti da prime nekog od ugroženih da se jave na tel. 063/651-667.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Čajetina