Udruženje ribolovaca "Ribničko jezero" na Sajmu lova i ribolova u Nišu

20 April 2016

Ribolovci okupljeni u udruženju „Ribničko jezero“ iz Čajetine posetili su, za vikend, Sajam lova i ribolova koji se, svake godine, održava u Nišu.

Pored kupovine pribora, zlatiborski ribolovci su iskoristili posetu sajmu za razmenu iskustava sa kolegama iz drugih gradova i dogovor o budućoj saradnji.

- Svi pravi ribolovci u Srbiji imaju iste probleme jer su godine nemara prema našim vodama uzele danak i osiromašile riblji fond. Zato je bitno da smo imali priliku da razgovaramo sa Vladimirom Stakićem, predsednikom organizacije Ujedinjeni ribolovci Srbije,  koja je nedavno formirana i za kratko vreme privukla desetine hiljada zaljubljenika u ribolov, kaže Zoran Bakić predsednik Udruženja Ribničko jezero. Svi mi imamo isti cilj, brigu o vodama, očuvanje i povećanje ribljeg fonda. Naš kraj se nalazi u sličnoj situaciji kao i ostatak Srbije. Pored Ribničkog jezera koje predstavlja pravi mali dragulj, na Zlatiboru postoje prelepe reke o kojima treba brinuti, negovati ih i tako sačuvati. To je naša obaveza prema prirodi i budućim pokolenjima. Nama je svaki, pa i najmanji, vodotok bitan i trudićemo se da ga zaštitimo od zagađenja. Za sada imamo dobru saradnju sa opštinskim institucijama koje su svesne koliko je ovo značajna tema i pokazuju spremnost da pomognu u ostvarivanju naših ciljeva. Ribolovni turizam donosi velike prihode u razvijenim zemljama, a Zlatibor,  kao turistički centar, ima prirodne preduslove da i ovaj vid rekereacije uključi u svoju ponudu, istakao je Bakić.
 
Put na sajam su pomogle Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.
 

Bojan Savić za portal Zlatibor - Čudna i čarobna moć

 

Privreda & usluge Sajam Ribolov