U Užicu uspešno završena akcija fonda B92 "Borba za porodilišta"

20 Novembar 2013  /  Izvor: KSC Čajetina

U toku akcije "Bitka za bebe" nabavljena je sva potrebna oprema za užičko porodilište, čime je ono postalo jedno od najopremljenijih u Srbiji. Ukupna vrednost opreme za užičku bolnicu u „Bici za porodilišta“ je oko 70.000,00 evra, dok je u toku „Bitke za bebe“ donirano sedam inkubatora vrednosti 72 000,00 evra.

U akciju su se uključile velike kompanije, preduzeća, ustanove i institucije kao i pojedinci koji su svojim prilozima pomogli nabavku opreme. Najvredniji aparat koji je nabavljen u toku ove akcije je neonatalni ventilator koji je donirao naš fudbaler Nemanja Vidić, dok je Radomir Antić, donedavno selektor fudbalske reprezentacije Srbije, obezbedio sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata.

Svaka akcija imala je svog heroja, a u Užicu je to bio Zoran Milovanović koji je nesebično pomagao i inicirao brojne akcije u kojima su obezbeđena sredstva za nabavku opreme za užičko porodilište. Osim nabavke nove opreme, popravljeno je nekoliko starih inkubatora, a nabavljeno je i 1600 tetra pelena kao i novih čaršafa za porodilište i odeljenje neonatologije.

Brojnim donatorima su uručene zahvalnice za učešće u akciji, a na opremu na odeljenju nalepljene su pločice na kojima piše da je ona nabavljena u akciji „Bitka za porodilišta“. U ovoj akciji do sada je, osim Užica, kompletno opremljeno još sedam porodilišta i dečjih klinika u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Vršcu, Pančevu, Subotici i Novom Sadu.

Informacija preuzeta sa TV „Lav-a“

Javni sektor Akcija Opština Užice, Užice