U toku glasanje za Coca-Cola aktivnu zonu na otvorenom

7 Jun 2013  /  Izvor: Opština Čajetina

Povodom obeležavanja 45 godina proizvodnje Coca-Cole u Srbiji, u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj i uz podršku Ministarstva regionalog razvoja i lokalne samouprave, ova kompanija pokloniće Coca-Cola aktivne zone - fitnes centre na otvorenom građanima u 45 opština i gradova iz naše zemlje.

Počevši od 1. juna do kraja jula, svi građani će putem sajta www.45godinausrbiji.rs i putem Coca-Cola Fejsbuk stranice moći da glasaju za opštinu/grad u kojoj žele da se sagradi fitnes centar na otvorenom. Lokalne samouprave koje budu izabrane moći će da predlože konkretnu lokaciju za izgradnju rekreativne zone.

- Biće obuhvaćene sve opštine u Srbiji, podeljene u tri kategorije po broju stanovnika, a opština Čajetina  spada u kategoriju malih opština, dok će biti izabrano po 15 opština sa najvećim brojem glasova u svakoj kategoriji. Proglašenje pobednika biće objavljeno u avgustu, dok je otvaranje prvog fitnes centra predviđeno za septembar. Planirano je da do kraja 2013. godine bude izgrađeno do 10 fitnes centara, a svi ostali do maja 2014. godine - navodi se, između ostalog, u saopštenju NALED-a.

Kancelarija za mlade opštine Čajetina  poziva sve građane da se aktivno uključe u inicijativu i utiču na to da naša opština bude među 45 odabranih.

- Aktivan način života neophodan je preduslov zdravlja, a izgradnjom ovog fitnes centra vežbanje bi bilo dostupno svima bez obzira na finansijske prilike. Ovaj projekat značajno bi podigao kvalitet života građana i doneo brojne prednosti za lokalnu zajednicu, pa je zato neophodno da se zajedničkim snagama aktivno uključimo i svakodnevnim glasanjem doprinesemo njegovoj realizaciji - ističu u Kancelariji za mlade opštine Čajetina.

Sport & rekreacija Obaveštenja