U Novom Sadu najavljena letnja sezona na Zlatiboru

20 Jun 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada, u četvrtak 19. juna održana je konferencija za novinare povodom najave letnje turističke sezone na Zlatiboru. Predstavnicima radio i televizijskih stanica, novosadskih časopisa i magazina, dnevnih listova obratili su se direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić i predstavnik organizacionog odbora Muzičkog festivala „Hills up“ Vladimir Bojović.

Direktor TO Zlatibor Arsen Đurić, na početku konferencije izrazio je zahvalnost novosadskim medijima na redovnom praćenju i izveštavanju o turističkom centru Zlatibor. Rekao je da je Zlatibor u završnoj fazi priprema za predstojeću letnju turističku sezonu, da se trenutno radi na uređenju samog centra Zlatibora. Istakao je da će ove godine biti urađene dve nove trim staze i da će se nastaviti sa uređenjem i obeležavanjem pešačkih i biciklističkih staza. Otvaranje kampa na Zlatiboru, istakao je kao najznačajniju novinu u turističkoj ponudi. Na Zlatiboru je prošle godine obeležen jubilej 120 godina organizovanog turizma, a ove godine Specijalna bolnica „Zlatibor“ - Čigota obeležava 50 godina postojanja ustanove, kao i 25 godina Čigota programa, a povodom jubileja cene za leto u Čigoti će biti niže za 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Dodao je da su hotelijeri zadržali cene na prošlogodišnjem nivou i da se u narednom periodu očekuje proširenje smeštajnih kapaciteta na planini. Direktor je najavio i da goste očekuje bogato kulturno leto na Zlatiboru.

O događaju, koji se po prvi put organizuje na Zlatiboru govorio je Vladimir Bojović. On je rekao da će Muzički festival „Hills up“ biti održan na Zlatiboru od 24. do 26. jula, na Tić polju i da će publika imati priliku da čuje: Van Goga, Ramba Amadeusa, 357, Zemlju gruva, Bed Kopi, kao i goste iz susednih zemalja: Letu štuke, Edo majka i mnoge druge. Festival će biti humanitarnog karaktera, jer će deo od prodatih ulaznica ići za pomoć ugroženima od poplava.

Više informacija o festivalu, možete saznati na: www.facebook.com/hillsupfestival i www.hillsup.com.
 

Turizam Promocija Opština Novi Sad, Novi Sad