U Čajetini izgrađeno 12 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske

24 Jun 2021  /  Izvor: Opština Čajetina

1

U petak 25. juna 2021. godine u 12 časova u Čajetini, Ulica Očka gora br. 1, biće organizovano svečano uručenje ključeva od 12 stanova sagrađenih za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina.

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa (RSP) kojim u Srbiji, kao vodeća institucija, rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Događaju će prisustvovati Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Tomas Li, predsatavnk ambasade Sjedinjenih američkih država, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija i institucija. Tokom skromne ceremonije biće primenjene sve antiepidemijske mere.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina