"Trpele" najbolja predstava 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

12 Novembar 2014  /  Izvor: Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu

1

Stručni žiri 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, u sastavu:

1. prof.dr Nebojša Romčević - predsednik žirija
2. Miroljub Rasinski, kompozitor
3. doc.dr Hazim Begagić, pozorišni producent
4. dr. Mia David, arhitektica i scenografkinja
5. Ana Vukotić, rediteljka

Doneo je sledeću odluku:

1. Nagrada Ardalion za najbolju predstavu - dodeljuje se predstavi „Trpele“, autora Bobana Skerlića i Milene Depolo, u režiji Bobana Skerlića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.

2. Nagrada Ardalion za najbolju režiju - dodeljuje se Egonu Savinu za režiju predstave „Unosno mesto“, autora Aleksandra Nikolajevića Ostrovskog, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.

3. Nagrada Ardalion za najbolu žensku ulogu - dodeljuje se glumcu Goranu Jevtiću za ulogu Živke u predstavi Branislava Nušića „Gospođa ministarka“ u režiji Tanje Mandić Rigonat i u produkciji Pozorišta „Boško Buha“ Beograd, nagrada dodeljuje se jednoglasno.

4. Nagrada Ardalion za najbolju mušku ulogu - dodeljuje se glumcu Branimiru Banetu Popoviću za ulogu Domenika u predstavi Eduarda De Filippa „Filomena Marturano“ u režiji Jagoša Markovića i koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, nagrada se dodeljuje jednoglasno.

5. Nagrada Ardalion za najbolju scenografiju - dodeljuje se Dragani Purković-Macan za scenografiju u predstavi „Četrnaesta“, autorke i rediteljke Ane Đorđević. U produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske, nagrada dodeljuje se većinom glasova.

6. Nagrada Ardalion za najbolju kostimografiju - dodeljuje se Lani Cvijanović za kostimografiju u predstavi Aleksandra Nikolajevića Ostrovskog „Unosno mesto“, u režiji Egona Savina i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.

7. Nagrada Ardalion za epizodnu ulogu - dodeljuje se Bojanu Veljoviću za ulogu Ujka Blagoja u predstavi prema komadu „Dr“ Bransilava Nušića „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, nagrada dodeljuje se jednoglasno.

8. Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i Nagrada Politike "Avdo Mujčinović" - dodeljuje se Momčilu Otaševiću za ulogu Mikelea u predstavi Eduarda De Filippa „Filomena Marturano“ u režiji Jagoša Markovića i koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, nagrada dodeljuje se jednoglasno.

9. Specijalna nagrada Ardalion - dodeljuje se Marku Šeliću Marčelu za tekstove songova u predstavi prema komadu „Dr“ Bransilava Nušića „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, nagrada dodeljuje se jednoglasno.

Kultura & tradicija Predstava Provod i zabava Opština Užice, Užice