Tri zlata, dva srebra i bronza za Srbiju na Svetskom kupu za osobe sa invaliditetom

25 Mart 2014  /  Izvor: www.dnevnik.rs

1

Stonoteniseri Srbije, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su tri medalje na Svetskom kupu za osobe sa invaliditetom, u italijanskom Linjanu. Borislava Perić Ranković je bila prva, Mitar Palikuća drugi, a Nada Matić treća.

Osim ovih trofeja ostvarena su i dva plasmana u četvrtfinale,u klasi T-4 Zorica Popadić i u klasi T-2 Goran Perlić. Borislava Perić Ranković je u finalu pobedila Ketam Abuvad sa 3-2 u setovima, od koje je u polufinalu izgubila Nada Matić 3-2.

Treći put na Svetskom Kupu u Linjanu, u klasi T-5 igrao je Mitar Palikuća, koji je u polufinalu pobedio trećeplasiranog stonoteneisera Turske sa svetske rang liste. U finalu je ponovo izgubio od svetskog, olimpijskog i evropskog šampiona Norvežanina Tomija Urhaua sa 3-0 u setovima.

Posle odličnih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, naši reprezentativci su u istom, odnosno još boljem stilu nastavili i u ekipnom takmičenju svetskog Kupa u Italiji. Osvojili su dve zlatne i jednu srebrenu medalju. Trijumfom je najviše iznenadila naša selekcija u klasi T-2, koja je u finalu pobedila Poljsku 3-2. Aleksandar Radišić i Goran Perlić na taj način su prvi put osvojili zlato u ekipnoj konkurenciji.

Ženska reprezentacija u sastavu Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić, prvo mesto je osvojila posle pobede od 3-2 u odlučujućem meču sa Britansko-Švedskom selekcijom. Stonoteniseri Mitar Palikuća i Budimir Malešić, osvojili su srebro, koje su obezbedili posle pobede u duelu sa Hrvatskom (3-1). U borbi za prvo mesto izgubili su od Norveško-Belgijskog tima sa 3-1. Tako je ukupan bilans Srbije na svetskom Kupu u Linjanu - tri zlatne, dve srebrene i jedna bronzana medalja.

S. S.

Sport & rekreacija Takmičenje Stoni tenis