Trening dan Zlatibor - trenerski tim "Aktivnija Srbija"

31 Jul 2018  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum:

1

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru u sredu 1. avgusta od 17.00 časova biće održana manifestacija Trening dan - trenerski tim "Aktivnija Srbija".

Program manifestacije Aktivnija Srbija:

17:00h
- Otvaranje manifestacije 
- Saveti o ishrani nutricioniste Marije Prčić
- Saveti o fizičkoj aktivnosti dr Vuk Stevanović
- Trening u trajanju od 45 min
- Poligon za decu tokom cele manifestacije
- Nagradna igra Fit pass (1mesec treniranja besplatno)

Projekat AS (Aktivnija Srbija) je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju, a glavni cilj je da se prošire vidici po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizicke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja, i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu. U poslednjih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65 % građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolscenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u većem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj : “Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!”
 

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor