Titovim Plavim vozom skoro do Zlatibora!

24 Februar 2020  /  Izvor: VESTI, Serbian adventures

-Tito kao istorijska ličnost bez obzira da li je bio dobar ili loš predstavlja brend koji može da privuče značajan broj turista. Plavi voz koji je Tito koristio kao svoj službeni prevoz predstvalja sjajan način za jedan novi turistički proizvod u Srbiji, koji vrlo lako može da postane svetski poznat.Cilj nam je da turiste koji borave u Beogradu dovedemo bar na jedan dan u Užice i na taj način iskoristimo turističke potencijale u Zapadnoj Srbiji- navodi Ristovski. On ističe da Užicka republika je verovatno najprepoznatljiviji i najintersantniji deo blize istorije i nema razloga da ga ne iskoristimo u turisticke svrhe. Svuda u svetu se takvi potencijali koriste, a mi smo idealno pozicionirani geografski i nalazimo se na raskrsnici puteva između Bosne i Hercegovine i Crne Gore - rekao je za “Vesti” Marko Ristovski, iz “Republic tours“ Užice.

Detalji ovog programa nalaze se na platformi za online rezervisanje izleta Serbianadventures.com preko kojeg se ova tura može rezervisati onlajn. U planu su redovni polasci najmanje jednom mesečno a prvi sledeći polazak kreće 28. marta. 

Program putovanja je osmišljen zanimljivo sa nostalgičnim istorijskim elementima; putnici će moći da probaju Titova omiljena jela i uživaju u sjajnoj muzičkoj večeri u kojoj će se podsetiti starih vremena kada se slavilo bratstvo-jedinstvo. Predviđen je obilazak Užica, muzejske postavke na temu Užičke republike, podzemne fabrike municije i drugih znamenitosti grada, a postoji mogućnosti izleta  za obilazak spomen-kompleksa Kadinjača, Mokre Gore, Drvengrada i manastira Rujno:

- Vožnja Titovim Plavim vozom u oba smera

- Noćenje s doručkom u izabranom hotelu na Zlatiboru

- Tematska večera sa muzičkim programom

- Razgledanja Užica, muzeja i fabrike municije i ostalih znamenitosti grada

- Izlet na Kadinjaču, Mokru Goru i Drvengrad - fakultativno

- Izlet Užička Republika - fakultativno

- Izlet Uvačko jezero i vidikovac Molitva - fakultativno

Tokom letnjeg perioda, ova tura će biti obogaćena većom ponudom fakultativnih izleta.

Organizatori očekuju i interesovanje firmi za vanredne polaske za tim-bilding i druga putovanja namenjena zaposlenima.

Nadamo se da će se u budućnosti relizovati savremena tehnička rešenja u planinskom maniru za dolazak Plavog voza do centra Zlatibora.

Turizam Zanimljivosti Putovanje, izlet Opština Beograd, Opština Čajetina