Timski rad i saradnja za mlade volontere Čajetine

5 Oktobar 2015

1

U Čajetini je u subotu, 3. oktobra, održana treća radionica za mlade volontere, kao deo projekta Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ koji se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tema radionice je bila timski rad i saradnja, a učesnici su imali priliku da se sa ovom temom upoznaju na interesantan i kreativan način. Kroz grupni rad, vežbe i igre, učesnicima su predstavljeni principi na kojima počiva usešan timski rad i kroz koje se ostvaruje dobra saradnja.

Sadržaj sve tri, do sada realizovane radionice, učesnicima može da koristi kako u ličnom razvoju, tako i u njihovom angažovanju u školi i formalnim i neformalnim organizacijama u koje se uključuju u lokalnoj zajednici.

Udruženje građana Zlatiborski krug, realizator ovog projekta, veliki značaj pridaje uključivanju mladih u volonterske aktivnosti koje organizuje za poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici, a pre svega za unapređenje položaja pripadnika osetljivih grupa.

Organizovanjem obuke za mlade i radom sa mladima, širi se ideja volonterizma i aktivnog angažovanja u zajednici i prenose se ove vrednosti na nove generacije.

Sledeća radionica, koja je planirana za 10. oktobar, predstavlja poslednju radionicu obuhvaćenu programom edukacije u ovom projektu, a Zlatiborski krug će nastaviti kroz nove susrete sa mladima da im prenosi znanja i veštine važne za njihovo uključivanje u aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Javni sektor Radionica Edukacija Opština Čajetina