Tim iz Srbije učestvuje u moto trci na svetskom prvenstvu u Nemačkoj

13 Avgust 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Među 39 ekipa iz celog sveta, koje će nastupiti na moto trci u okviru planetarnog Endurans šampionata u Oherlebenu u Nemačkoj, naći će se i tim naše države “Dijamant Srbija”, u sastavu Dragoslav Kule Perišić, Goran Stojanović Mrsi i Dragan Stanković, na motociklu Kavasaki ZX 10 R. Nadmetanje će se održati u subotu, 23. avgusta, a Goran Stojanović iz Mačkata voziće uz podršku opštine Čajetina.

Disciplina na ovom svetskom kupu je posebna po tome što traje osam sati, tri vozača se smenjuju svakih 60 minuta, kada se doliva gorivo i menjaju gume, pa veliki doprinos uspehu daje i pomoćno osoblje, mehaničari, točilac, sekundanti i hrono služba i drugi. Ukupno 10 ljudi omogućava besprekorno funkcionisanje čitavog tima. O popularnosti predstojećeg takmičenja u Nemačkoj govori podatak da organizatori očekuju dolazak preko 50 000 gledalaca i ljubitelja moto-sporta.

Što se tiče vozača koji će nastupiti za srpsku ekipu, Dragoslav Kule Perišić je rođen u Aranđelovcu 1963, i ima 11 šampionskih titula na prvenstvima Balkana, Evrope, Srbije, nekadašnje Jugoslavije i drugih. Goran Stojanović Mrsi ima 36 godina, rođeni je Užičanin koji živi i radi u Mačkatu u opštini Čajetina. Bio je vicešampion Evrope 2010. godine, trenutno je prvoplasirani u šampionatu Srbije u kategoriji motocikala do 1000 kubika. Najmlađi je Beograđanin Dragan Stanković, devetnaestogodišnjak, ovogodišnji šampion Istočne Evrope u klasi 1000 kubika SBK.

Sport & rekreacija Takmičenje