Teži ravnoteži - Zlatiborska ravnoteža - protiv gojaznosti

25 Decembar 2018  /  Izvor: Obrazovno Naucni program RTS

1

Prema zvaničnim podacima, 40% odraslih ima prekomernu težinu, kod 13% je dijagnostikovan oblik poremećaja metabolizma, gojaznost! Deca liče na nas. I deca su gojazna... Nauka ima moć da spreči i leči gojaznost! Ipak, dobro je znati ali naučna saznanja bi trebalo i primeniti u praksi!

Ekipa Obrazovno-naučnog programa posetila je Specijalnu bolnicu "Čigota" koja je još od osnivanja, rešenjem Ministarstva zdravlja, referentna ustanova za dijagnostiku i lečenje bolesti štitaste zlezde i poremećaja metabolizma a sada je odatle i počela nacionalna kampanja za borbu protiv gojaznosti i očuvanje zdravlja "Teži ravnoteži"

Ovo je bila i prilika da sagledamo primenu nauke u praksi, upoznamo se sa radom ove ustanove i otkrijemo ko ima pravo da se ovde leči sa uputom i zdravstvenom knjižicom.

Na zatalasanoj visoravni na jugozapadu Srbije uverili smo da postoji ustavova u kojoj svetska nauka ni malo ne kasni i sve je nekako u ravnoteži.

Urednik Marijana Vuk Mrđa, reditelj Dragica Gačić, snimatelj Dimitrije Hadži Nikolić, tonski snimatelj Slaviša Petrović, asistent snimatelja Srđan Todorović, rasveta Željko Petrović, montažer Ksenija Savićević, vozač Zoran Milosavljević i sve u organizaciji Darka Mirkovića. Label and copyright: Radio televizija Srbije

Privreda & usluge Lečenje Opština Čajetina