Svetski dan snega 2020.

15 Januar 2020  /  Izvor: Skijaški savez Srbije

1

Ove godine se obeležava deveti po redu Svetski dan snega i to u nedelju 19. januara 2020. godine. Deveto izdanje će imati ukupno 363 događaja u ukupno 45 zemalja.

Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper napomenuo je: „Još jednom je Svetski dan snega nadmašio očekivanja. Ovo je veliko postignuće i dokaz o važnosti dece i porodica za sportove na snegu."

Gledajući događaje, Svetski dan snega 2020. godine obuhvatiće širok spektar aktivnosti na različitim lokacijama, od alpskih sredina do većih gradova. Neki od izdanja uključuju 72 događaja širom Kine sa besplatnim ili sniženim časovima skijanja, iznajmljivanje opreme za skijanje, škole skijanja i snouboardova u celoj Poljskoj, besplatne časove za decu, dan otvorenih vrata u Norveškoj sa 50NOK (5 EUR) žičara za svu decu i odrasle, besplatne časove snouboardinga u Peruu i Brazilu, škole Svetski dan snega u školama širom Litvanije, specijalne cene žičara i besplatne časove za skijanje na snegu i snouboard za decu u dolini Engadin u Švajcarskoj, dečiji snežni festivali u Talin (EST) i dečji snežni festival u Ulaanbaataru (MGL).

Za više informacija o Svetskom danu snega posetite www.world-snow-day.com.

Sport & rekreacija Promocija