Svečano zatvoren treći „Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2014.“

26 Avgust 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Na ovogodišnjem festivalu na Zlatiboru, u prisustvu velikog broja zvanica iz sveta domaćeg i stranog filma, 25. avgusta 2014. godine svečano je zatvoren treći po redu „Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2014.“.

Stručni žiri koga su činili: predsednik žirija Puriša Đorđević i članovi Elena Nikolajevna Barzova, glumica iz Rusije i Vanja Dermendžijeva, urednik sportske redakcije Bugarske Nacionalne televizije doneo je sledeću odluku:
- Specijalna nagrada festivala pripala je filmu "Pobednici" čiji je reditelj Jovan Memedović
- Nagrada za najbolju fotografiju dodeljuje se poljskom filmu "Stići do kraja", čiji je direktor fotografije Roman Vasiluk.
- Nagrada za visoke moralne vrednosti sporta pripala je francuskom filmu "Moja najveća priča", čiji je reditelj Sarah Mirjam Puarson.
- Nagrada za najbolju režiju „Dinko Tucaković“ pripala je filmu "Trag" koji dolazi iz Bosne i Hercegovine, a čiji je reditelj Dragan Elčić.
- Nagrada za najbolji fillm "Grand prix" pripala je filmu "Nekad braća“, američke produkcije, čiji je reditelj Majkl Tolon.

Savet festivala koji su činili: umetnički direktor festivala Jovan Marković, član saveta Arsen Đurić i direktor festivala Mihailo Todorović, dodelio je i dve specijalne nagrade za doprinos sportskom filmu:
- Filmu "Plamen koji greje srce", reditelja Jevgenija Bogartijeva, ruskog reditelja koji iza sebe ima 112 sportskih filmova.
- Filmu "Ostrvo sreće" ukrajinskog reditelja Sergeja Dolbinova za očuvanje istorije sporta.

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor