Svaki peti turista u Srbiju dolazi zbog zdravlja

2 Jun 2014  /  Izvor: Tanjug

Zdravstveni turizam je značajan turistički činilac, a jedan od petoro gostiju koji posete Beograd tokom godine dođe u glavni grad Srbije iz medicinskih razloga, rečeno je na prezentaciji zdravstvenog turizma grada, održanoj u petak (30. maja 2014. godine).

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da bi tu oblast trebalo razvijati bar onako kako se to činilo do sada, ali da je u mnogim oblastima pa i toj važno da se stvari poprave.

Popović je rekao da je odavno poznato da je zdravstveni turizam nova i perspektivna grana, a da je Beograd destinacija koja je i ove godine u modi pa bi trend u narednom periodu trebalo da bude i rast u toj oblasti, odnosno da što više turista poseti medicinske centre u Srbiji.

- Zdravstveni turizam je značajan turistički činilac i trebalo bi da ga razvijamo bar na način kao do sada - rekao je Popović.

Na prezentaciji zdravstvenog turizma grada koju je organizovala Turistička organizacija Beograda prisustvovali su predstavnici državnih i privatnih institucija iz oblasti pružanja zdravstvenih i turističkih usluga u gradu.

Na skupu je konstatovano da sve veći broj ljudi u svetu otkriva prednosti zdravstvenog turizma, a da "baza" medicinskih usluga u Srbiji obuhvata više od 1.600 medicinskih usluga iz 35 oblasti medicine.

Osnovan je i onlajn "izvor informacija" o zdravstvenom turizmu, gde se može naći više informacija o tome.

Turisti koji posete Beograd mogu sve informacije o turističkim sadržajima grada da dobiju u informativnim centrima Turističke organizacije Beograda- u Knez Mihajlovoj 5, Glavnoj železničkoj stanici, Aerodromu "Nikola Tesla", Savskom pristaništu.

Turizam Obaveštenja Lečenje