Studenti Univerziteta u Beogradu na Zlatiboru

4 Novembar 2021  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su u Čajetini Memorandum o saradnji kojim je predviđeno da se deo sportskih aktivnosti studenata beogradskog univerziteta održava na Zlatiboru. 

"Svih prethodnih godina smo se trudili da očuvamo prirodnu sredinu Zlatibora i raduje nas činjenica da je Univerzitet u Beogradu odlučio da upravo na našoj planini održi dve značajne aktivnosti - Međunarodnu konferenciju o sportu i takmičenje sa preprekama "Uni Rejs 2022". Na Zlatiboru se nalazi i  studentsko odmaralište čiji su nekadašnji posetioci upravo najbolji promoteri Zlatibora" naglasio je Milan Stamatović, dodajući da će najavljena trka doprineti popularizaciji sporta i uopšte zdravih navika kod mladih, pogotovu u vreme kada se toliko priča o značaju dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja.

Profesorka Popović je, zahvaljujući se svojim domaćinima, rekla da "veruje da će se osim beogradskog i svi ostali univerziteti u Srbiji opredeliti da daju veliki značaj zdravlju svojih studenata, i da će aktivnosti na Zlatiboru biti primer dobre prakse u smislu aktivnog odmora u predelima Srbije sa izrazito zdravom prirodom. Ova situacija sa korona virusom je pokazala koliko je važno biti dobrog opšteg zdravlja da bi mogli de se nosimo sa izazovima koji su pred nama"
 
Stamatović je dodao da je opština Čajetina počela sa gradnjom jednog velikog sportskog kompleksa na Zlatiboru čime će se stvoriti uslovi da naši mladi sportisti i ekipe iz Srbije ostaju u Srbiji, da ovde promovišu svoje potencijale. "Zahvalni smo Sportskom udruženju što je prepoznalo ovo šta radimo, što će nam svakako pomoći u razvoju Zlatibora kao turističke destinacije prve kategorije" zaključio je Stamatović.

Obaveštenja Sport Opština Čajetina, Zlatibor