Streličarski kamp Planinska strela 2018. Zlatibor

23 Jul 2018
Datum: -

Od 25. do 29. jula 2018. godine na Zlatiboru se održava prvi streličarski kamp pod nazivom -Planinska strela 2018-. Ovo je prvi u nizu projekata sa ciljem afirmacije i širenja streličarstva kao olimpijske veštine u Zapadnoj Srbiji.

. Kamp će okupiti članove tri kluba iz Srbije; SK „Velos“ iz Novog Sada, SK „Pančevo“ iz Pančeva i domaćine i organizatore kampa SK „Zlatiborac“. Planirano je učešće oko 30 streličara, što predstavlja odličan broj učesnika, imajući u vidu da je ovo prva godina kampa, a da je streličarstvo individualni sport.

. Plan i program kampa usklađen je sa uzrastom streličara, koji okuplja decu od kategorije pionira do kategodije kadeta. Program treninga će biti pod supervizijom stručnih lica, a treninzi će se odvijati u predivnom ambijentu Auto Kampa na Zlatiboru, gde će učesnici biti i smešteni.

. Sadržajni program realizovaće se tokom 5 dana kampa, sa streličarskim treningom na početku i kraju svakog dana, dok će vreme između treninga biti začinjeno ukusnom zlatiborskom hranom i raznovrsnim edukativnim i zabavnim programom. U planu su razne streličarske radionice, planinarske šetnje i kamperski ogledi, kao i druge aktivnost.

. Cilj ovog kampa, pored streličarskog treninga i druženja članova ova tri kluba, je promovisanje Zlatibora kao planine koja poseduje sve neophodne kapacitete za organizaciju streličarskih okupljanja. Namera organizatora ovog kampa je uspostavljanje Zlatibora kao centra za pripremu streličara Streličarskog Saveza Srbije u budućnosti, prepoznavanje svih kvaliteta i kapaciteta koje zlatna planina poseduje, uspostavljanje dugoročne saradnje koja bi iz svoje streličarske kuhinje izvlačila najbolje, što bi srpskim streličarima donosilo vrhunske streličarske rezultate.

. Ovim putem se organizatori kampa zahvaljuju Opštini Čajetina, Turističkoj Organizaciji Zlatibor i Auto Kampu na Zlatiboru, na ukazanom poverenju i podršci neophodnoj za organizaciju ovog kampa.

- Velika nam je čast što mi organizujemo ovaj kamp, iako je on pokrenut na inicijativu kolega iz Novog Sada. Cilj nam je da afirmišemo Zlatibor kao najposećeniju planinsku destinaciju u Srbiji, da Streličarski savez Srbije prepozna naše kapacitete kako bi u nekoj perspektivi možda i reprezentacija ovde redovno sprovodila pripreme - kaže za Zlatiborpres Đorđe Marjanović.

Kamp će trajati do kraja sedmice. Treninzi se održavaju dva puta dnevno, a od pratećih aktivnosti u planu je obilazak „Dino parka“, kao i organizovanje planinarskih tura.

 

Sport & rekreacija Radionica Streličarstvo Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina