Stigla pomoć u Bosanski Šamac

20 Maj 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Kamion sa humanitarnom pomoći iz opštine Čajetina, koji je juče krenuo put bratske opštine Bosanski Šamac u Republici Srpskoj, noćas je, nakon brojnih problema na granici, ipak stigao.

Prema rečima predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, kamion je na graničnom prelazu Vardište, čekao skoro četiri sata, uz obrazloženje da se roba mora cariniti u Šamcu, koji je pod vodom. „Postojala je mogućnost da se roba carini u Višegradu, no ni to nije bilo moguće, iz njima znanih razloga“, rekao je Stamatović. Nakon alarmiranja medija, rukovodstva Republike Srpske, bez obrazloženja, kamionu je omogućen prolaz. U dva sata iza ponoći, pomoć je stigla ugroženima u Bosanskom  Šamcu.

Velika količina vode, konzervirane hrane, sredstava za higijenu, garderobe, sigurno će biti od koristi, budući da je i u susednoj Republici situacija sa poplavama katastrofalna.

Iz Čajetine će pomoć ići i za Beograd, kako bi bila usmerena gde je najpotrebnija.

Do sada je opština Čajetina obezbedila 9 tona nafte, koja je upućena Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Požegi, kojima je juče uplaćena i novčana pomoć od po milion dinara. Danas su poslate mašine u Bajinu Baštu, kako bi se pomoglo u saniranju klizišta i porušenih objekata.

Javni sektor Obaveštenja