Srebro za Aleksandra Radišića na Prvenstvu Srbije

10 Novembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Naš stonoteniser paraolimpijac, Aleksandar Radišić, osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije u pojedinačnoj konkurenciji, koje je prethodnog vikenda održano u novosadskoj dvorani „Spens“. Naš stonoteniser u finalu klase T2 poražen je od svog saigrača iz konkurencije parova, Gorana Perlića, sa 3-2 u setovima. Podsećamo, ova dva takmičara prethodno su se sastali i u finalu istog prvenstva pre dve godine, kada je Aleksandar bio uspešniji. Plasman u ovogodišnje finale, Radišić je obezbedio prethodno trijumfovavši u pet veoma neizvesnih mečeva.

- Jako težak meč, jer mi jako dobro poznajemo jedan drugog. Goran je poveo sa 2-0, ja sam skupio snage da izjednačim, a on je u petom setu slavio sa 12-10, na produžetke. Nisam zadovoljan svojom igrom na ovom takmičenju, koliko sam zadovoljan rezultatom, jer ipak srebro sa državnog prvenstva nije mala stvar - kaže Radišić.

Kako sam Radišić kaže, ova medalja predstavlja krunu jedne uspešne godine, koju je svakako obeležila zlatna medalja sa Svetskog Kupa u Linjanu, osvojena u martu. Ipak, tokom godine nije učestvovao na velikom broju takmičenja, što se odrazilo na bodovnu situaciju na Svetskoj rang listi, veoma značajnu u borbi za plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- Trenutno sam 30. na svetu, a bio sam 21. Na to su se odrazili i neadekvatni uslovi za trening, pre svega zbog činjenice da je trener sa kojim sam radio otišao u Soči. Takođe, nemam sparing partnera, što je jako bitno radi kontinuiteta. Ove godine mi je dosta pomogla i saradnja sa stonoteniskim klubom iz Požege, gde treniram sa igračima koji su takođe u invalidskim kolicima, što mi dosta znači, jer loptice koje dolaze od igrača koji stoje nisu iste. Takođe, u Novom Sadu treniram sa saigračima iz reprezentacije, ali sve to nije dovoljno za neka jača takmičenja. Nadam se da ću sve to premostiti naredne godine, odlaskom na što više stonoteniskih kampova. Moram se zahvaliti i direktoru Turističke organizacije Zlatibor, Arsenu Đuriću, koji toleriše moje izostanke sa posla, ali mislim da sam sve to opravdao ovim medaljama i diplomama, čime na pravi način predstavljam svoju opštinu, kao i našu zemlju i obećavam da ću to činiti i u budućnosti - zaključio je Radišić.

Posle nekoliko meseci pauze, Radišić će u februaru započeti novu sezonu takmičenja u Srbiji, dok ga prvi Svetski Kup očekuje u Italiji u martu. Primarni cilj za narednu sezonu svakako će biti Evropsko Prvenstvo u Danskoj , koje je na programu krajem 2015. godine.

Sport & rekreacija Takmičenje Stoni tenis Opština Novi Sad, Novi Sad