Sprečite stradanje ptica - Prijavi slučaj stradanja

15 April 2021  /  Izvor: Poslednji let

1

Republika Srbija nalazi se u jednom od šest evropskih centara biološke raznovrsnosti. Na prostoru naše države koji zahvata manje od 1% Starog kontinenta gnezdi se i sezonski sreće čak 2/3 vrsta ptica koje naseljavaju Evropu.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije predano radi na zaštiti ptica i njihovih staništa. Mnoštvo odgovornih zadataka i izazovnih aktivnosti sprovodi zajedno sa velikim brojem članova, volontera i simpatizera koji su njihove oči i uši širom Srbije.

U prilogu se nalazi  Priručnik o ponašanju na terenu pri otkrivanju slučajeva nezakonitog ubijanja, trovanja, hvatanja, držanja i trgovine divljim pticama koji će Vas upoznati sa pojavama koje ugrožavaju ptice u Srbiji i načinima kako da ih sprečimo.

Na sajtu POSLEDNJI LET važan deo je mogućnost popunjavanja jednostavnog formulara o prijavi slučaja stradanja ptica, bilo da je reč o krivolovu, trovanju, koliziji ili elektrokuciji, povređenoj ili uginuloj ptici.

Prosledite informaciju prijateljima i rodbini. Na taj način pomažete u sprečavanju budućih stradanja i aktivnoj zaštiti ptica i prirode.

Ptice na dlanu

Želiš da naučiš više o pticama Srbije? 
Preuzmi aplikaciju PTICE NA DLANU

googleplay  

App


Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije
pticesrbije.rs/

 

Priroda Akcija Opština Beograd, Opština Čajetina