Sportske igre mladih Čajetina - ekipni sportovi

15 Jun 2020  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Drugi deo ovogodišnjih Sportskih igara mladih održava se u utorak, 16. juna sa početkom u 10 časova u novom parku u Čajetini. Nakon individualnih sportova odigranih prošle nedelje, u utorak su na programu timski sportovi.

Izmenjeni raspored Sportskih igara mladih doveo je do toga da se ova manifestacija za učenike osnovnih škola održi u dva takmičarska dana. U utorak su na programu basket, fudbal, odbojka i između dve vatre, a svečano otvaranje i sva takmičenja u novom parku u Čajetini počinju u 10 časova. Epidemija korona virusa i činjenica da deca ne idu u školu otežali su posao organizatorima, ali ovo će biti prva prilika za sportsko takmičenje dece posle vanrednog stanja.

„Najlepša sportska priča za decu uzrasta osnovnih škola i dalje traje na Zaltiboru. Ove godine imamo čast da se dva dana družimo sa Sportskim igrama mladih. Posle individualnih sportova gde je sve proteklo u najboljem redu, sutra su na programu kolektivni sportovi. Imamo takmičenje u između dve vatre za decu godišta 2009. i mlađih, a ulična košarka, fudbal i odbojka su za 2005. i mlađe. Takmičenje u odbojci na pesku će se održati kasnije. Očekujemo jedno lepo druženje sa decom iz Zlatiborskog okruga. Idu nam na ruku mere Vlade Srbije gde je dozvoljeno okupljanje velikog broja dece na otvorenom prostoru. Biće sprovedene mere merenja temperature i ostalo što je propisano. U slučaju lošeg vremena, moraćemo da održimo takmičenja u zatvorenom prostoru u hali u Čajetini gde ćemo pratiti sve mere za zatvoren prostor, ne više od 500 ljudi sa držanjem socijalne distance, sve je predizeto da sve prođe u najboljem mogućem redu", kaže Nemanja Kutlešić iz Sportskog saveza Čajetina ispred organizatora.

Četvrtog juna su odigrani indivivualni sportovi u kojima su pobede i plasmane na državno finale u Beograd ostvarili Darko Petrović u tenisu, Nikola Radišić i Jovana Gudurić u stonom tenisu, Boban Rosić, Vukašin Vilotijević i Jovana Aćimović u šahu. Da podsetimo, ovo je treća godina od kako se Sportske igre mladih organizuju u opštini Čajetina, a najbolji na finalu u Beogradu obezbeđuje plasman na regionalno finale u Split.

Sport & rekreacija Takmičenje Fudbal Opština Čajetina, Čajetina