Smučarski klub Zlatibor u FIS razvojnom kampu - Val de Fiemme u Italiji

7 Oktobar 2014  /  Izvor: SK Zlatibor

Početkom septembra u Italijanskom zimskom centru Val de Fieme, održan je letnji razvojni kamp, pod pokroviteljstvom Međunarodne Skijaške Federacije - FIS.

Na kampu je učestvovalo 74 takmičara i trenera iz 16 zemalja u nordijskim disciplinama, skijaško trčanje, ski skokovi i nordijska kombinacija.

Našu zemlju su predstavljali takmičar Aleksandar Jelić i trener Radosav Jelisijević - SK "Zlatibor" iz Zlatibora, Mirsad Pejčinović - SK "Amar Garibović" iz Sjenice.

Uz mogućnost da saznaju nove metode treninga, naši takmičari su imali priliku da upoznaju i treniraju sa bivšim olimpijskim šampionima Cristianom Zorziem i Gabrielom Peruzi. Uz izvanredne uslove za trening i druženje sa odličnim takmičarima iz drugih zemalja, naši takmičari su zahvaljujući fisovom kampu stekli dosta iskustva koje će im pomoći u daljem radu i treningu.

Pošto se FIS kampovi redovno održavaju tokom letnjih meseci, kao i na početku zimske sezone, iz SK Zlatibor se nadaju da će još neko od takmičara kluba imati priliku da učestvuje na kampovima.

Deo atmosfere prenose i fotografije trenera Radosava Jelisijevića objavljene na portalu SK Zlatibor na adresi http://www.skzlatibor.com/srl/galerije.

Sport & rekreacija Radionica Edukacija Opština Čajetina