Slovenački turisti posetili zlatiborsko selo Mačkat

7 Avgust 2015  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Grupa slovenačkih turista koji ovih dana borave u kampu na Zlatiboru posetili su porodicu Andžić iz Mačkata kao jedno od domaćinstava koji se bave proizvodnjom suvomesnatih proizvoda. Kako je Mačkat poznat po proizvodnji tradicionalnih suvomesnatih proizvoda, ova grupa turista je izrazila želju da obiđe Mačkat i degustira pomenute proizvode.

Porodica Andžić iz Mačkata je odavno poznata po proizvodnji i ovom porodičnom poslu koji se u ovom domaćinstvu prenosi generacijama, a ovog puta su kao pravi srpski domaćini dočekali goste uz bogatu gastronomsku ponudu svog domaćinstva. Gosti su se ovom prilikom upoznali sa  tehnologijom  tradiconalne proizvodnje suvomesnatih proizvoda sa Zlatibora i čuvenom „Pršutijadom“ koja je pronela poznato ime Mačkta kroz region.

Turistička organizacija „Zlatibor“ kao organizator ovog izleta, nastavlja dalju promociju ovih prozvoda kao resursa po kome je poznata čitava destinacija Zlatibor i sa kojim slobodno može stati rame uz rame sa drugim regijama u Evropi, poznatim po gastronomskim proizvodima.

Turizam Promocija Opština Čajetina, Mačkat