Ski centar "Ravna planina" - Republika Srpska - zlatiborski komšiluk

6 Novembar 2017

Ski centar „Ravna planina“ nalazi se u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na dva kilometra od centra Pala. Od sezone 2014/15 ovo skijalište otvoreno je za sve posjetioce i ljubitelje zimskih radosti.

Ski centar „Ravna planina“ u svojoj ponudi ima 7500m ski staza uređenih po najvećim standardima, a glavna staza dužine 1400m, koja je prošla homologaciju i zadovoljava sve svjetske standarde koristi se i za održavanje FIS  trka koje će ove godine biti održane po drugi put na Ravnoj planini.

Inače ovo skijalište je povezano stazom za nordijsko skijanje i stazom za motorne sanke, dužinom od 12km sa mogućnošču rekreativnog alpskog skijanja.

U svojoj ponudi Ski centar „Ravna planina“ ima i ski lift kapaciteta 800 skijaša na sat, ski vrtić i bebi lift, a od ove sezone i gondolu za prevoz skijaša i svih zainteresovanih posjetilaca koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima, od ove godine biće dostupna i svim posjetiocima Ski centra „Ravna planina“. Ova gondola je jedina ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a sastoji se od 19 kabina gdje  svaka od njih prevozi 10 skijaša što iznosi 2200 skijaša na sat. Infrastruktura ovog tipa do sada je krasila svjetska skijališta, a od ove sezone biće dostupna i skijašima u Bosni i Hercegovini.

Gondola će se kretati od restorana „Gondola“ do vrha glavne staze, gdje se nalaze jezera za vještačko osnježavanje staza i još jedan novi objekat koliba „Gondola“ . Sa ovog lokaliteta svi posjetioci mogu uživati u izvanrednom pogledu koji se pruža sa jedne strane na Pale i Sarajevo, a sa druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora, Romanije, ...

Namjena ove gondole nije samo da se koristi u zimskoj sezoni već da se može aktivno koristiti i tokom cijele godine za panoramsko razgledanje jer pruža jedinstven osjećaj.
Vještačko osnježavanje ove sezone vršiće se uz pomoć 11 topova.

Skijalište „Ravna Planina“ novu sezonu dočekuje i sa proširenim restoranskim kapacitetima, pa tako prošireni restoran „Gondola“ raspolaže sa 1000 mjesta sa terasama. U sklopu restorana je kamin sala za sve one koji uživaju u toploj atmosferi, ugodnoj muzici ili zanimljivoj knjizi, u druženju, proslavama i porodičnom okupljanju. Cijelom dužinom restorana prostire se terasa, idealna za uživanje na sunčanom danu, svježem vazduhu i inspirativnom pogledu na ljepote Ravne planine.

Novi objekat koliba „Gondola“ koji se nalazi na vrhu staza raspolaže sa 300 mjesta. Parking na ovom skijalištu za sve posjetioce i ove godine će biti besplatan, a i povećanog kapaciteta sa oko 1000 parkirnih mjesta.

Skijaški centar „Ravna Planina“ pored raznovrsne ponude u toku zimske sezone ozbiljno pretenduje da preraste u pravi rekreativni centar jer planovi za ljetnu sezonu obuhvataju biciklističke staze, planinarske staze, zip-line, kupalište na jezerima i mnoge druge aktivnosti za uživanje u prirodi.

Kontakt:
PR i marketing menadžer
Majnex d.o.o
Borislava Purković
tel: +387 57 201 650

 

Sport & rekreacija Promocija