SK Zlatibor - promocija sporta i zdravog načina života

24 Jun 2017  /  Izvor: Mirjana Ranković Luković, zlatiborpress.rs

SK „Zlatibor“ je napravio nekoliko važnih koraka kako u promociji ovog sporta, tako i u promociji zdravog načina života, posebno kod dece. Pre par dana održan je trening u Avantura parku na Zlatiboru, a treneri kažu da će ovakvih aktivnosti tokom leta biti više.

U ovoj sezoni SK „Zlatibor“ je angažovao stare članove Kluba koji su završili DIF kao pomoćne trenere radi lakšeg i kvalitetnijeg rada sa decom svih uzrasta. Takođe je odlučeno da se pokrene novi vid treninga u obliku školice sporta koja neće biti bazirana samo na smučarskom trčanju, već će se baviti razvojem motorike i spretnosti.

„Mi smo iskoristili Avantura park kao jedan vid treninga. Ovde će deca videti koliko su spretna, koliko su napredivala. Trenutno imamo oko 30 mlađih takmičara, a ove godine bili smo ekipni prvaci Srbije, i to sa decom koja su tek počela da treniraju. Potrudićemo se da podignemo formu i da u narednoj sezoni učestvujemo u što više takmičenja, kao i da sačuvamo titulu prvaka Srbije“, kaže Radosav Jelisijević, trener.

Novi sportski direktor, inače stari član Smučarskog kluba, biatlonac Nikola Kutlešić, kaže da je Plan i Program rada Kluba osmišljen tako da se omasovi članstvo i da se preko aktivnosti poput današnjih, kao i promocije Kluba kroz nastupe u školama, školsku olimpijadu i javne treninge, privuku deca tako da početkom septembra broj članova bude bar 40 stalno aktivnih.

„Pokušavamo deci da pružimo široku bazu kreativnih aktivnosti, koji će njima omogućiti jedan intezivan rast i razvoj, što znači da dete koje prođe kroz našu školicu stekne kreatuvnu bazu, koja će im omogućiti snalaženje i u drugim sportovima, kao i nekim praktičnim životnim situacijama. Želimo napraviti decu koja nisu uslovno smotana, jer danas, jer danas je trend hipokinezija, kao je nazivaju i prepoznata kao bolest od strane Svetske zdravstvene organizacije. Mi želimo da deci što više podignemo svest da stalno budu u nekoj vežbi ili treningu i da se borimo protiv tog svetskog negativnog  trenda“, naglašava Nikola Kutlešić, sport. direktor Kluba.

Inače, baza letnjih priprema Smučarskog kluba je u auto-kampu na Tić polju gde su i prostorije kluba, a treninzi će se držati širom Zlatibora. Za biciklističke ture najbolje lokacije su Semegnjevo, Sirogojno, Gostilje, pešačke ture su planirane na Čigotu, Gradinu, i Tornik koji je idealna maršruta za starije takmičare, dok će se treninzi snage obavljati na trim stazi Karaula ili u Avantura parku.

„Još jedan od naših planova i ciljeva koji ćemo ponuditi je javni trening za naše turiste na Zlatiboru. Omogućićemo deci i turistima dva sata dnevno, dva puta sedmično, da učestvuju u našoj školici ili u pešačkim turama“, kaže Nikola Kutlešić.

Ovim će turistička ponuda Zlatibora, što se tiče sportskog turizma, biti još atraktivnija.

Pogledajte video zapis TV Lav:

 

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor