SK Zlatibor - drugo mesto za Emiliju Bućić u nordijskom skijanju

30 Maj 2019  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Emilija Bućić (2005.) iz Smučarskog kluba „Zlatibor“ u generalnom plasmanu za kup Srbije u nordijskom skijanju je zauzela drugo mesto, što je samo jedna u nizu priznanja koja je ova takmičarka osvojila u prethodnom periodu. Po rečima trenera Radosava Jelisijevića, to nije pravo merilo jer je Emilija na prvenstvu Srbije osvojila prvo mesto, a bila je na postolju i na svim trkama kupa Srbije. Da u generalnom plasmanu ne bude prva, uticao je izostanak sa jedne trke.

„Imala je uspeha i medalja na trkama u Bosni. Prošle godine je na probnom takmičenju za evropsku olimpijadu mladih, koja se ove godine održala u Sarajevu,  osvojila prvo mesto u konkurenciji takmičara iz regiona. Mi imamo devojčica 2005., 2006. godište koje su veoma kvalitetne, koje će uz pojačane treninge, dosta napredovati i, nadam se, predstavljati našu zemlju. Prvenstvo Srbije, na kome je Emilija bila prva je održano u Sjenici krajem februara. Posle toga smo imali samo trke u Bosni sa kojima je i završena sezona“, kaže trener SK „Zlatibor“ Radosav Jelisijević.

Nagrada za ovaj uspeh uručena joj je 12. maja u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda. Tom prilikom dodeljene su nagrade najboljim pojedincima u svim uzrasnim kategorijama takmičara, kao i klubovima ekipnim pobednicima u alpskom, nordijskom skijanju i snoubordu.

„Pretprošle godine sam osvojila treće mesto i takođe išla u Beograd po pehar. Ove godine za drugo, pa se nadam da ću naredne osvojiti prvo mesto“, kaže Emilija. Za sve njene dosadašnje uspehe, kako kaže, zaslužni su treneri: Radosav Jelisijević, Nikola Kutlešić i Sanjin Dizdarević, ali i ona sama. „Da nema volje i ljubavi prema ovom sportu ja ne bih došla do ovih rezultata“, ističe Emilija, otkrivajući nam jedan od svojih narednih ciljeva, a to je  da predstavlja Srbiju na svetskom prvenstvu, te u narednom periodu planira da intenzivira treninge.

Smučarski klub „Zlatibor“ već 19 godina radi sa decom sa područja opštine Čajetina i trenutno okuplja oko 50 takmičara uzrasta od 6 do 17 godina. Ove godine se dosta radilo pa su ostvareni i dobri rezultati. Sa takmičenja za kup Srbije doneli su preko 60 medalja, a imali su uspeha i na međunarodnim trkama. O planovima za narednu sezonu Jelisijević kaže:

„Nastavljamo sa pripremama za sledeću sezonu, pojačavamo ritam treninga , zato što ih sa godinama očekuju veće distance na kojima će nastupati. Glavni cilj nam je da se ova generacija talentovane dece pojavi na sledećoj olimpijadi mladih koja će se održati 2023. godine u Veroni“, zaključuje Jelisijević.

 

Sport & rekreacija Promocija Nordijsko skijanje Opština Čajetina, Zlatibor