Šesti Međunarodni festival sportskog filma

30 Jun 2017  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

Šesti po redu Međunarodni festival sportskog filma svečano je otvoren 29. juna u 19 časova u kongresnom centru „Srbija“ dodelom nagrada za životno delo istaknutim sportskim i filmskim radnicima i premijernim prikazivanjem filma „Džajić“ o Draganu Džajiću, legendarnoj zvezdinoj zvezdi autora Sabahudina Topalbećirevića koji je bio izuzetno primljen i propraćen od strane publike, iako glavni akter filma nije bio prisutan zbog hirurške interevencije, a prisutnima se obratio putem video linka.

Ovogodišnji dobitnici nagrada za životno delo su Dragan Džajić, Mirza Delibašić (posthumno) u čije ime je nagradu primio sin i održao veoma lep prigodan govor zahvalnosti, vaterpolista Aleksandar Šoštar, i režiser Zdravko Šotra.

Takođe uručena su i posebna priznanja za Veselina Jevrosimovića i Atletski Savez Srbije i grad Tuzla za istrajavanje i rezultate u negovanju sporta i fizičke kulture, koja je i grad partner ovogodišnjeg festivala i čiji će film „San o krugovima“ o istaknutim sportistima Tuzle i njihovim sportskim uspesima biti prikazan drugog dana festivala.

Prisutne je na početku manifestacije pozdravio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović. Svojim obraćanjem otvorio ovogodišnji festival i istakao da turistički i filmski Zlatibor postaju uigran tandem koji okuplja i privlači filmski i turistički svet. Potom se prisutnima obratio Nikolaj Parahovnik selektor festivala i osnivač festivala sportskog filma Atlant iz Rusije. On je izrazio zadovoljstvo što je ponovo na Zlatiboru a zatim je predložio da Zlatiborski festival sportskog filma predstavlja Srbiju u asocijaciji festivala sportskih filmova koji trenutno okuplja 14 država. Na ovaj način bi Zlatibor dobio znatno veće međunarodnu pažnju i prepoznatljivost.

Kultura & tradicija Festival Opština Čajetina, Zlatibor