Sećanje na Gorana Savića - YT2A memorijal

25 Septembar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

U subotu, 26. septembra se navršava treća godina od tragične pogibije majora Gorana Savića.

Goran, koji nas je prerano napustio, bio je ličnost za primer, a svojm svestranošću i lakoćom življenja bio je heroj današnjeg doba i pre same tragedije. Pored pilotske dužnosti, koja mu je ujedno bila i najveća ljubav, u slobodno vreme bavio se i radio-amaterizmom, a takođe njegova preokupacija bila je priroda i bogatstvo biljnog i životinskog sveta.

Upravo radio-amaterizam i flora i fauna pomoći će nam da se svake godine bar na taj 26. septembar ponovo setimo našeg Gorana.

Naime, na inicijativu njegovih prijatelja radio-amatera iz YUFF tima odlučeno je da se datum njegove tragične smrti obeležava kao Dan srpske flore i faune i sećanje na Gorana, iskazujući time poštovanje za sve što je učinio za razvoj radio-amatera.

U svetu radio-amatera Goran Savić bio je poznat pod oznakom YT2A, a oni koji su ga pratili znaju da je iskazivao veliku želju i ljubav za programe Flore i Faune i da je bio prvi veliki aktivator na tom polju.

YUFF tim poziva sve zainteresovane da 26. 09. 2015. u periodu od 00 do 24 časa uzmu učešće u: Otvorenom danu srpske flore i faune - Sećanje na Gorana Savića YT2A.

Propozicije memorijala: yuff.co.rs

Kultura & tradicija Promocija