Samit planinskih centara Centralne Evrope MoReSCE 2018 Zlatibor

10 Septembar 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum: -

1

Samit planinskih centara Centralne Evrope MoReSCE 2018 održaće se od 10. do 12. septembra u hotelu Mona na Zlatiboru u organizaciji Javnog preduzeća Skijališta Srbije i Centra za istraživanja studije turizma uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Centralno Evropske Inicijative (CEI). Ovogodišnja tema Samita MoReSCE je razvoj održivog planinskog turizma, a po drugi put će okupljiti sve važne privredne subjekte koji imaju direktnu vezu sa izgradnjom i unapređenjem turističke ponude širom Evrope.

Koncept događaja je poslovna platforma saradnje između predstavnika upravljača planinskih centara i predstavnika iz privatnog sektora u kombinaciji sa edukacijom kroz panele i sesije.

MoReSCE 2018 samit ima osnovnu ideju da definiše platforme za održivi razvoj planinskih centara, i to kroz održivi razvoj i planiranje, investicije, podsticaje i javno-privatna partnerstva, kao i marketing i brendiranje planinskih centara.

Na samitu će glavne teme biti promovisanje planinskih centara Centralne Evrope, planiranje i dizajn planinskih centara, stvaranje održivih platformi za budućnost i pokazivanje uspeha, projekti EU za razvoj planinskih centara, kao i investicione mogućnosti i izazovi.

Okupiće se učesnici iz Srbije iz privatnog, javnog sektora, planinskih centara, lokalnih turističkih organizacija, nevladinih organizacija, a takođe i učesnike iz Italije, Austrije, Švajcarske, Francuske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor
Pogledaj smeštaj: Hotel Mona PLAZA Zlatibor