Ruski turoperatori posetili Zlatibor

7 Oktobar 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

Predstavnici 15 ruskih turističkih agencija, predvođeni turoperatorom iz Mosve „7-tur“ posetili su Zlatibor 5. i 6. oktobra i bolje se upoznali sa turističkom ponudom ovog planinskog centra. Poseta turoperatora iz Rusije jeste rezultat saradnje koju su na sajmu turizma u Moskvi uspostavili Turistička organizacija "Zlatibor" i ruska agencija „7-tur.“ Na poziv Turističke organizacije "Zlatibor" agencije iz Rusije su odgovorile pozitivno i njima su u predhodna dva dana prezentovani turistički potencijali Zlatibora.

Pored centra Zlatibora, sa predstavnicima Turističke organizacije „Zlatibor“ obišli su Stopića pećinu, Staro selo i Muzej Pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju i Drvengrad u Mokroj Gori.

Gosti iz Rusije bili su zainteresovani za smeštajne kapacitete na Zlatiboru i posetili su hotele, sa kojima žele da ostvare saradnju u narednom periodu. Nakon obilaska turističkih znamenitosti Zlatibora turoperatori su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim i zaključili da Zlatibor poseduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu. To je potvrdila i predstavnica agencije „7-tur“ Elena Dobrovoljskaja, čija agencija je već uvrstila Zlatibor u svoju ponudu.

Poslednjih meseci na Zlatiboru je primetan broj ruskih turista, a u narednom periodu očekuje se da će ih biti sve više, obzirom da Turistička organizacija priprema prezentacije u nekoliko ruskih gradova na kojima će predstaviti celokupnu turističku ponudu Zlatibora.

Turizam Promocija Promocije Opština Čajetina, Zlatibor