Ruski sportisti u košarkaškom kampu na Zlatiboru

5 Jul 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Košarkaši iz Rusije posetili Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom,upoznali igumana manastira Hilandar i pokloni suvenire uz svojih gradova Opštini Čajetina.

Preko stotinu dece iz ruskih gradova Arhangelsk, Novosibirsk, Uhta, Usinsk, Čerepovec, Kotlas, Veliki Ustjug, Volgograd i Čehov, učesnika košarkaškog kampa Univerziteta iz Uhte, trenutno borave na Zlatiboru. Tokom svog desetodnevnog boravka, osim učešća na kampu, imaće takođe prilike da obiđu i znamenitosti ovog kraja i steknu jasniju sliku o tradicionalnom prijateljstvu koje vekovima povezuje srpski i ruski narod kako bi mogli po povratku u domovinu da svoja iskustva prenesu sunarodnicima i na taj način pomognu održavanju i širenju ovog prijateljstva.

U četvrtak, 2. jula 2015. prisustvovali su osvećenju prostorija Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom i primili blagoslov od visokoprepodobnog oca Metodija, igumana manastira Hilandar, a danas je predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović, primio decu zajedno sa njihovim trenerima u prostorijama Kancelarije koja su mu tom prilikom uručila suvenire iz svojih gradova u znak zahvalnosti za topao prijem koji im je rukovodstvo opštine Čajetina priredilo pri njihovom dolasku na Zlatibor. Ovi prelepi i jedinstveni pokloni će naći svoje mesto na policama Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom na Zlatiboru i u spajanju bratskih naroda Srbije i Rusije.

Predsednik opštine Čajetina je deci takođe podelio poklone i poželeo ugodan boravak na Zlatiboru uz nadu se da će baš oni biti budući prvaci Rusije istakavši i da je ”ženska košarkaška reprezentacija Srbije koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju i tako našu zemlju odvela na košarkaški krov Evrope, pripreme za šampionat obavila na Zlatiboru.”

Sport & rekreacija Zanimljivosti Košarka Opština Čajetina