Off road karavan Zlatibor - Džipijada 2019.

15 Maj 2019  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Tradicionalna Džipijada u organizaciji 4x4 kluba Avantura Zlatibora biće održana u subotu 18. maja.

Organizatori za ovu godinu najavljuju još bolji događaj od povratničkog pre godinu dana, i pozivaju sve vlasnike terenskih vozila na besplatno učešće. Trasa je nešto izmenjena, kreće se od platoa ispred hotela Zelenkada u subotu oko 9:30, ide se preko Semegnjeva i Jablanice. U prirodi će biti organizovan doručak uz trubače, da bi se oko 15 časova karavan vratio na mesto polaska gde će se održati i ručak.

„Ono što imamo najavljeno je da će biti preko ili oko 150 vozila što znači da će biti negde oko 300 učesnika. Naravno, mnogo zavisi i od samog vremena, vidimo da su neke najave da će biti lepo vreme. U jednom velikom delu će biti promenjena trasa, ali opet napominjem da taj put ide kroz najlepše delove Zlatibora. Mi ćemo i ove godine proći kroz Semegnjevo, Jablanicu, iza Viogora uz odličan pogled sa vidikovca na Mokru Goru, izaći ćemo ponovo na Čavlovac, tako da su sve to neki vrhovi odakle se pruža jedan fantastičan pogled i odakle se može sagledati širina, odnosno Zlatibor u svojoj celini,“ kaže Milovan Maričić iz redova organizatora koji su i ove godine mesec dana pre Džipijade odradili probnu vožnju i trasiranje staze. 

Ovogodišnju Džipijadu organizuje 4h4 klub Avantura Zlatibor sa opštinom Čajetina uz podršku preduzeća Autostad iz Čačka.

 

Sport & rekreacija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor