Rekonstrukcija puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina

28 Jul 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Na Zlatiboru su u punom jeku radovi na rekonstrukciji puteva i ulica. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, izvesno se kasni sa radovima, ali prema proceni, u narednih desetak dana, radovi će biti privedeni kraju. Na teritoriji Mesne zajednice Zlatibor, radiće se na krpljenju i rekonstrukciji puteva i ulica koje su oštećene prekopavanjem za kablovsku televiziju, postavljanje vodovodne mreže ili na bilo koji drugi način.

Prema rečima Bojane Božanić, pomoćnice predsednika opštine Čajetina, u toku je poslednja faza rekonstrukcije ulice Jovanke Jeftanović na Zlatiboru. Vrednost cele investicije je nešto više od 30 miliona dinara. Najveći deo posla je odrađen i isplaćen izvođačima, a u toku je završna faza radova na ovoj ulici, čija je vrednost oko 3 miliona dinara. Poslednja faza podrazumeva proširenje pomenute ulice, na potezu od restorana „Park“ do restorana „Miris dunja“. Uzimajući u obzir veliki broj instalacija, radovi su trajali nešto duže od planiranog roka, pa se u narednik nekoliko dana očekuje asfaltiranje.

U Viogorskoj ulici na Zlatiboru izvršeno je nekoliko prekopa zbog instalacije struje i postavljanja trafo stanice,a sve u cilju poboljšanja elektro-mreže za objekte koji se grade. Narednih dana planirano je da izvođač  završi radove na krpljenju i održavanju i ove deonice.

Kako su vremenski uslovi išli na ruku, proteklog vikenda završeno je asfaltiranje dela, jednog od najfrekventnijih puteva u selu Mačkat prema Beloj Zemlji. Vrednost radova je oko 5 miliona dinara, a asfaltirano je 605 metara kolovoza, širine 5 metara. Ova investicija je započeta još prošle godine, a u toku je i popravka puteva u Šljivovici i Dautovcu.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor, Mačkat