Regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu Zlatibor 2016.

8 Decembar 2016  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum: -

1

Povodom Godine preduzetništva u Republici Srbiji, na Zlatiboru se održava Regionalna konferencija o porodičnom preduzetništvu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Konferencija se održava 08. i 09. decembra 2016. godine na Zlatiboru u hotelu Palisad, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede, kroz program Razvojne agencije Srbije.

Oko 200 učesnika, koji su vlasnici porodičnih preduzeća, nezaposleni, predstavnici društveno odgovornih domaćih i stranih kompanija, predstavnici diplomatskog kora, Vlada Republike Srbije, Republike Crne Gore, Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije BIH, predstavnici institucija, lokalnih samouprava, međunarodnih organizacija, eksperti, nevladin sektor i mediji.

Ciljevi Konferencije
Ciljevi prve Regionalne konferencije o porodičnom preduzetništvu su: da ohrabri nezaposlena lica na samozapošljavanje i umrežavanje radi osnivanja porodičnih preduzeća; da podstakne dijalog svih relevantnih subjekata u društvu - preduzetnica/preduzetnika, predstavnika vlade, finansijskih institucija, privrednih asocijacija, stranih i domaćih kompanija i nevladinog sektora,  o kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj porodičnih preduzeća; uvođenje znanja iz oblasti preduzetništva u obrazovni sistem; veće učešće preduzetnika u procesima ekonomskog odlučivanja; da pomogne umrežavanju preduzetnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i njenih entiteta Republike Srpske i Federacije BIH.

Konferenciju će otvoriti i održati uvodne reči pred svaki panel predstavnici Vlada Republike Srbije, Vlade Republike Crne Gore, Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske i Federacije BIH, predstavnici institucija i poslovnog sektora.

Organizatori: Udruženja građana: Centar Spektar, Korak dalje, Jelek
Medijski pokrovitelji: Večernje novosti, Novinska agencija Beta, Ekonometar, Magazin Biznis, Tv Pink, Tv Pink CG, BN televizija, RT Republike Srpske, ATV
Prijatelji Konferencije: strane i domaće kompanije i javni sektor

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor