Raspisan literarni konkurs za festival “Deca među narcisima”

16 Mart 2019  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

1

Bliži se još jedan Dečiji festival “Deca među narcisima”, koji više od dve decenije organizuje ustanova Sportski centar Čajetina. U susret ovoj manifestaciji raspisan je literarni konkurs za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda sa područja Republike Srbije.

Dečiji festival “Deca među narcisima” ove godine održaće se od 20. do 24. maja u organizaciji Sportskog centra Čajetina. Ovaj festival koji traje više od dvadeset godina promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u sjajnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.

“Kao i prethodnih godina, u okviru festivala je raspisan literarni konkurs koji se odnosi na učenike osnovnih škola sa područja Republike Srbije. Teme za ovogodišnji literarni konkurs odredila je kuma festilala Valentina Zlatanović Marković, profesorka, novinarka i književnica iz Užica. Na dopisu koji smo već poslali školama navedene su teme na koje deca mogu pisati poeziju i prozu. Rok za slanje radova je 10. maj”, kaže Gorica Stanić ispred Sportskog centa Čajetina.

Teme na koje deca mogu pisati svoje literarne radove su raznovrsne:
1. Reći ću vam svoju tajnu
2. Moja baka je najdragoceniji biser mog detinjsta (moj deda, moja tetka, moj ujak, moj stric)
3. Školska priča (neka zanimljiva situacija iz školskog života)
4. Pismo učitelju ljubavi i dobrote (učiteljici, nastavnici)
5. Buđenje ljubavi u mom srcu
6. Mamine reči su moj putokaz
7. Glasam za mir među Ljudima!  

Radovi se mogu poslati na adresu:
“Sportski centar Čajetina”, Kralja Aleksandra Karađorđevića br.3, 31310 Čajetina
ili na mejl domomladine8@gmail.com

Potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 031/3832-014

“Svih ovih godina stizao je veliki broj radova. To je prilika da se deca okupljaju, druže i uživaju u bogatom programu. Mi u toku festivala, koji traje pet dana, imamo i pozorišne predstave, premijere, koncerte, izložbe… Jednostavno, deca se druže na svoj način i kako to njima najviše odgovara. Pored literarnog konkursa raspisuje se i likovni konkurs koji se odnosi na predškolske ustanove sa područja Zlatiborskog okruga”, dodaje Stanićka.

Organizatori se mogu pohvaliti odličnom saradnjom sa predškolskim ustanovama, posebno sa PU Radost Čajetina koja u okviru festivala ima i svoj program. Tu su gosti iz: Priboja, Sjenice, Arilja, Požege, Kosjerića i drugih opština iz susedstva koje imaju želju da budu deo ove jedinstvene dečije manifestacije.
 

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina