Rašo Jevremović dvostruki državni prvak u kategoriji slaloma i veleslaloma

11 Avgust 2014  /  Izvor: Novosti

1

Rašo Jevremović je sa 11 godina počeo da nastupa za skijašku reprezentaciju Srbije, a sada sa 16 brusi formu za najelitniju smotru.

Biser srpskog skijanja brusi formu na glečerima Austrije. Rašo Jevremović (16) ispunio je normu za Zimski evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji se održava sledećeg januara u Lihtentštajnu. Tinejdžer sa Zlatibora sa samo 11 godina je počeo da brani boje državnog tima, pa već u biografiji ima značajne rezultate sa međunarodnih trka u Francuskoj (Val d’Isre), Italiji (Topolino i Pinokio), Sloveniji (Pokal Loka), Hrvatskoj (Sljeme), Bugarskoj (Bansko), Andori (Trofeo Borufa)...

Ovu sezonu završio kao dvostruki državni prvak u kategoriji slaloma i veleslaloma.

- Sledeće sezone debitujem u FIS takmičenjima. Treninzi su veoma naporni i ponekad teški, ali trud se isplati. Skijanje je postalo sastavni deo mog života. Sledeći cilj mi je učešće na Zimskim Olimpijskim igrama u Koreji 2018. Tada ću već imati 20 godina i biću spreman za velika dostignuća - ambiciozan je mladi Jevremović, učenik drugog razreda Ekonomske škole u Čajetini.

Rašo tokom leta trenira na glečerima Austrije, Italije, Slovenije, a svakodnevno radi sa slovenačkim stručnjakom Jerašom Matićem.

- Imam veliku podršku svojih roditelja i dve sestre, koje su se takođe bavile skijanjem, kako moralnu tako i finansijsku, što je od velikog značaja u ovom sportu. Uzor mi je Ivica Kostelić i jednog dana bih želeo da dostignem njegov uspeh. On je svoju karijeru počeo od nule, a sada je među najboljima na svetu - pomno Jevremović prati dešavanja na beloj stazi.

Talentovani skijaš još nema adekvatnu podršku Skijaškog saveza Srbije, kao ni Sportskog saveza Čajetine. Otac Goran kaže da njegov sin ni zahvalnicu nije dobio, kamoli neka finansijska sredstva. A, novac za treninge, pripreme, takmičenja i opremu ne pada sa neba, godišnje je potrebno uložiti i do 40.000 evra...

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Rašo Jevremović
Rođen: 11. marta 1998.
Discipline: slalom i veleslalom
Klub: Čigota
Reprezentacija: od 11. godine

Sport & rekreacija Promocija Skijanje Opština Čajetina, Zlatibor