Rad službe "Pomoć u kući za stare opštine Čajetina"

22 Novembar 2018  /  Izvor: Vesna Belčević, www.zlatiborskikrug.org.rs

1

Od 2014. godine, udruženje Zlatiborski krug je pružalac usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući za stare opštine Čajetina“. Služba obuhvata 80 korisnika u seoskim mesnim zajednicama, koji su uglavnom slabijeg imovnog stanja.

Zlatiborski krug, osim redovnih aktivnosti i poseta gerontodomaćica korisnicima, organizuje i humanitarne akcije putem kojih se uključuju građani i ustanove u organizovanje prikupljanja namirnica, odeće, tehničkih aparata, stvari za kuću i delova nameštaja. Lokalne institucije i ustanove i same pokreću inicijativu kada je u pitanju pomoć za korisnike ove usluge.

Tako je tokom novembra Specijana bolnica Čigota poklonila 25 peškira, koji su podeljeni korisnicima kojima su bili najpotrebniji, pa je 12 korisnika usluge dobilo peškire.

U saradnji sa Crvenim krstom iz Čajetine, preko službe „Pomoć u kući za stare“ dostavljeno je 21 paket hrane i hemijskih sredstava za najugroženije korisnike.

Građani koji žele da poklone nešto od svojih stvari se obraćaju zaposlenima u Zlatiborskom krugu, pa je u novembru uz pomoć KJP Zlatibor organizovan prevoz dva kauča na rasklapanje, koje je jedna sugrađanka poklonila, do  korisnika u selima Trnava i Gostilje.

Zlatiborski krug kroz svoj rad redovno promoviše dobru volju, solidarnost i pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, kao i povezivanje svih relevantnih ustanova i institucija u lokalnoj zajednici u tom cilju.

Javni sektor Promocija Opština Čajetina