Prvomajski i uskršnji praznici na Zlatiboru

29 April 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

Na Zlatiboru je sve spremno za uskršnje i prvomajske praznike. Hotelijeri i privatni izdavaoci su pripremili posebne pakete i pogodnosti za goste, koji će praznike provesti na planini. Atraktivna izletišta na Vodicama, u Ljubišu, Gostilju, Sirogojnu, Semegnjevu, Mušvetama i drugim mestima u okolini spremna su da prime mnogobrojne posetioce.

U nedelju, 1. maja biće organizovani celodnevni zabavni sadržaji. Na Kraljevom trgu od 13 časova počinje velika dnevna žurka, na kojoj će učestvovati: Biljana Sečivanović, Jelena Kostov, Nikola Nikolić, Saša Kuzeljević, Aleksandra Đerić, Enes Merdović, Mirjana Miljanović, Marina Stojanović, Saša Kocić Koce, DJ Arsa, DJ Krčmar, a od 18:30 časova na Kraljevom trgu nastupiće ansambl "Kolo" iz Moskve, Etno udruženje "Zavičaj" iz Zlakuse i Udruženje građana za negovanje tradicije "Veterani Zlatibora".

Tokom boravka na Zlatiboru možete posetiti Stopića pećinu, Muzej pod otvorenim nebom „Staro selo“ u Sirogojnu, Muzej „Pletilja“ takođe u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, centar Tornik, Mećavnik i voziti se čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori.

Ono po čemu je  poznat,  a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika, do spomenika na Šumatnom brdu...

Kultura & tradicija Promocija Putovanje, izlet Opština Čajetina, Zlatibor