Prvih 20 dana rada Gold gondole Zlatibor - utisci, planovi

Uporedi smeštaj

Најдужом панорамском гондолом на свету, златиборском „Голд гондолом“, у првих 20 дана рада возило се преко 25.000 људи. Интересовање је све веће што се може видети и по свакодневним редовима на почетној станици.
 
Заинтересованост туриста Златибора за вожњом најдужом панорамском гондолом на свету превазилази сва очекивања. На почетној станици, која се налази у самом центру ове све траженије туристичке дестинације, свакога дана могу се видети редови знатижељних посетилаца. Никоме није тешко чекати и по неколико сати ако је потребно, истрпети и хладноћу само како би природне лепоте своје омиљене планине  могли сагледати и из птичје перспективе.
 
„Интересовање људи је изузетно велико, на дневном нивоу имамо више од 1000 људи, викендом тај број достиже и 2000. Цена карте  је 1000 динара за одрасле и 550 за децу. С обзиром да су наши грађани овај пројекат највише подржали својим средствима, својим ангажовањем и подршком, обезбедили смо попуст од 50% за одрасле и снизили цену карте за децу на 350 динара. Тако ће бити и убудуће“ , рекао је Миломир Туцовић в.д. директор „Голд гондоле“.
 
Запослени на одржавању жичаре прошли су адекватну обуку али искуство се стиче на терену. Према речима Миломира Туцовића, заменика директора овог предузећа, за сада све тече у најбољем реду а о могућности да се  жичара у неком моменту заустави каже:
 
„Поред основног напајања гондола има и своје резервно напајање електричном енергијом преко агрегата и помоћних мотора тако да вероватноћа да неко остане на жичари скоро да не постоји. У случају да дође до неке ванредне ситуације наше предузеће има склопљен уговор са горском службом спашавања и код нас су у сваком моменту на терену два човека који би у року од 45 минута почели са евакуацијом“.
 
Захваљујући руководству чајетинске општине и ЈП „Голд Гондола“ дошло је до реализације ове тренутно најактуелније атракције на Златибору. Своје импресије са нама је поделио брачни пар из Младеновца.
 
„Ми долазимо сваког месеца и били смо присутни од почетка градње тако да смо једва чекали да се провозамо. Предивно је, бојазни нема а изнад језера је стварно божанствено“, каже Биљана Томић из Младеновца.
 
„Највише ми се допада предео од језера и успон ка Торнику и с обзиром да смо овде чести гости сигурно ћемо се опет возити“, каже Бранко Томић из Младеновца.
 
Са доласком лепог времена радови ће се наставити и приоритет ће бити набавка додатних кабина како би се редови чекања смањили. У току је изградња управне зграде а уређење магацинског простора, гаража, подизање надкривки над почетном и крајњом станицом су неки од планова за наредни период.
 
Данка Миловановић

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: